ifj. Rab Péter gyógymasszőr weboldala

Láb-, talpmasszázs

A jó lábmasszázs nagyon kellemes. Nemcsak a fáradt lábakat frissíti fel, hanem az egész testre jótékony hatású. A lábon - és főként a talpon - igen sok ideg végződik. A rendszeres masszázs hajlékony és egészséges állapotban tartja a lábakat, és hatására az egész test felfrissül. Frissít, javítja a vérkeringést, és alkalmas a visszértágulatok megelőzésére is. Tudtad? A hátfájás kapcsolatban állhat a láb statikai eltéréseivel (pl. a boltozatok lesüllyedésével), ezért lábszár- vagy lábmasszázzsal is enyhíthetők a hát, ill. deréktáji panaszok.
A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer. Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születnek rendkívül jó eredméynek ezzel a masszázsfajtával. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlenül ajánlott. Pozitívan hat szív-és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémát is. Nem utolsó sorban fokkozza a szervezet védekezőképességét.

Hogyan hat a talpmasszázs?
A talp a test "térképe". A talpmasszázs kiindulóponja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. Így az idegeken keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrész keringése javul.

A talpmasszázs időtartama 60 perc, fél óra / talp

Kizárólag gyógyászati és egészségügyi célból!
" );